1 miljoen buitenmotoren

Thai Suzuki Motor Co., Ltd. (Thai Suzuki), een dochteronderneming van Suzuki Motor Corporation voor de productie en verkoop van buitenmotoren en motorfietsen in Thailand, heeft op 6 november 2020 een geaccumuleerde buitenmotorproductie van 1 miljoen stuks bereikt.

Thai Suzuki, die in 1968 begon met de productie van motorfietsen als eerste motorfietsfabriek van Suzuki buiten Japan, begon met de productie van buitenmotoren in 1999. Het bedrijf produceert momenteel in totaal 17 kleine buitenmotoren, waarvan 12 viertaktmodellen van 2 tot 30 pk, en 5 tweetaktmodellen van 9,9 tot 40 pk. De bestemmingen gaan verder dan Thailand naar landen over de hele wereld, waaronder Japan.

De wereldwijde verkoop van Suzuki buitenmotoren is van april tot september 2020 gestegen met 9% op jaarbasis, waarvan de midden en grote buitenmotoren (viertaktmodellen van 40 tot 350 pk) die in de Kosai-fabriek van Japan worden geproduceerd met 12%, en de kleine buitenmotoren die in de Thaise Suzuki worden geproduceerd met respectievelijk 7%*.

Thai Suzuki bereikte deze mijlpaal in 21 jaar en 1 maand sinds de start van de productie in 1999. Suzuki zal een efficiënte productie van buitenmotoren maken door gebruik te maken van beide fabrieken in Japan en Thailand om te voldoen aan een breed scala van behoeften.